ΕΣΤΙΑ, Αθήνα

Η ΕΣΤΙΑ Ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση, εδρεύει στο Νέο Ψυχικό και λειτουργεί με την άδεια και εποπτεία των Υπουργείων: Υγείας, Παιδείας, Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Είναι φορέας παροχής υπηρεσιών φροντίδας και δια βίου υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση.
Έχει πιστοποιηθεί ως  Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ελαφριά και μέση νοητική υστέρηση, από 18 ετών και άνω.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΑΛΜΑ, Αθήνα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η πορεία του σωματείου ξεκινά το 1996 όταν μια ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων -από το χώρο της ειδικής αγωγής- θέλησε να συμβάλλει στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.
Το σωματείο πραγματοποιεί πλήθος προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και  ενήλικες με αναπηρία (αυτισμό και νοητική υστέρηση)  με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στηρίζοντας παράλληλα την οικογένειά τους. Χρόνο με το χρόνο η ομάδα του ΑΛΜΑ μεγαλώνει, εξελίσσεται και ανανεώνεται αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερα άτομα με και χωρίς αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Παναγία Ελεούσα, Μεσολόγγι

Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» είναι Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρίες και ιδρύθηκε το 1990. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. και συγκεκριμένα Φιλανθρωπικό Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ειδικώς Αναγνωρισμένο. Τελεί υπό την αιγίδα και τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ζωοδόχος Πηγή

Το 1988 μία ομάδα γονέων της τοπικής κοινότητας του Ηρακλείου ιδρύουν την "Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Απροσαρμόστων Ατόμων". Το 1991 δημιουργείται το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Η Ζωοδόχος Πηγή", στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο σε ένα κτίριο 300τ.μ. που παραχωρεί ο Ο.Τ.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΙΠΑΠ "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Το ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελές Ίδρυμα, ΝΠΙΔ και λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1963. Διοικείται από 9μελές άμισθο Δ.Σ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και εκτείνεται σε έκταση 51 στρεμμάτων, με 7.000 τ.μ. περίπου στεγασμένα κτίρια, στο Δήμο Ιλίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΚΕΑ

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ), ιδρύθηκε το 1982 από γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και λειτουργεί σαν Κέντρο Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας με τη θετική συμβολή του Παπάφειου Ιδρύματος.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κείμενο για όλους

Είμαι έτοιμος να πάω στο δικό μου σπίτι;

Ο οδηγός «ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ;»
δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Στο δρόμο για το σπίτι μου».
Περιλαμβάνει τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου καθώς καιτα δικαιώματα
που αφορούν την κατοικία, την προσωπική ζωή κ.ά.
Ο οδηγός είναι γραμμένος με τη χρήση της μεθόδου easy to read.

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Περισσότερα Άρθρα...

  • 1
  • 2
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech