Ψηφιακά ΤΠΕ και πολυμεσικά υλικά και εργαλεία

Οι εκπαιδευτικοί οδηγοί του έργου Puzzle καθοδηγούν στο πώς να χρησιμοποιηθούν οι ΤΠΕ και οι τεχνολογίες πολυμέσων για να συμμετάσχουν τα  άτομα με ΝΥ ενεργά στη μάθηση με νέους και προσιτούς τρόπους.

Το υλικό κατάρτισης που αναπτύχθηκε αποτυπώνει την καινοτόμο προσέγγιση “Πολυμεσική Συνηγορία” που χρησιμοποιεί νέα μέσα επικοινωνίας για άτομα με νοητική υστέρηση με έναν τρόπο που θα είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός από ποικίλες υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης ατόμων με ΝΥ σε διαφορετικές  χώρες της ΕΕ.  

Το έργο Puzzle επιδιώκει να μοιραστεί καινοτόμους τρόπους χρήσης των τελευταίων ευρέως διαδεδομένων ΤΠΕ, εργαλείων κινητών και νέων μέσων ενημέρωσης για την υποστήριξη ατόμων με νοητικές αναπηρίες. Ο στόχος του έργου είναι να  καθοδηγήσει στο πώς οι τεχνολογίες αυτές, καθώς και οι νέες προσεγγίσεις στην επικοινωνία και την πληροφόρηση, μπορούν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διδάξουν άτομα με ΝΥ σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν ώστε να ζουν ανεξάρτητα ως ενήλικες στις κοινότητές τους.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech