Παραδειγματα Υλικων για τα Ανθρωπινα δικαιωματα

Οι εταίροι της Κοινοπραξίας Puzzle από την Ελλάδα, τη Λιθουανία και την Πολωνία συν-δημιούργησαν με τους εκπαιδευόμενους τους αυτό το πληροφοριακό υλικό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το υλικό περιλαμβάνει συμβουλευτικά κείμενα, σχέδια μαθήματος και μαθησιακό υλικό σε διάφορες μορφές και μέσα. Οι πληροφορίες που παρέχονται έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι εύκολα κατανοητές από ενήλικες με τη ΝΥ –που οι ίδιοι βοήθησαν στην ανάπτυξη του. Τα υλικά χρησιμεύουν ως καλά παραδείγματα εφαρμογής της προσέγγισης Puzzle. Μπορούν να βοηθήσουν άλλους οργανισμούς να δουν τις δυνατότητες που προσφέρει η προσέγγιση ‘Easy to Understand’ (EtU) του Puzzle και να τους εμπνεύσουν να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με τους μαθητές τους με παρόμοιους τρόπους.

Τα ευρήματα της εμπειρικής μελέτης του Έργου Puzzle έδειξαν ότι δεν είναι εύκολο για τα άτομα με ΝΥ να κατανοήσουν την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πληροφορίες σε μορφή EtR και EtU είναι θεμελιώδους σημασίας στο να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με ΝΥ έχουν το δικαίωμα να είναι ίσα και να μη αποκλεισμένα / ενταγμένα.
Η προσέγγιση Easy to Understand, συνδυάζοντας την εμπειρία στις ηγετικές ικανότητες και την αυτο-συνηγορία, με τη χρήση όλου του φάσματος των πληροφοριακών μέσων, αποτελεί ένα νέο και συμμετοχικό μοντέλο για εύκολα κατανοητές πληροφορίες για άτομα με ΝΥ.

Αυτά τα εργαλεία είναι εύκολα στη χρήση και χρησιμεύουν σαν υποδείγματα της προσέγγισης Puzzle. Ελπίζουμε ότι τα υλικά θα είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα για τους μαθητές σας και ότι βλέποντας αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις για προσβάσιμη πληροφορία θα παρακινηθείτε να συνεργαστείτε με τους εκπαιδευόμενους σας για να δημιουργήσετε τα δικά σας πληροφοριακά εργαλεία.
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας από τη χρήση αυτών των υλικών καθώς και υλικά που ΕΣΕΙΣ κάνετε με τους μαθητές σας, ώστε να μπορέσουμε να τις ανεβάσουμε στην πλατφόρμα του Puzzle. Δείτε πώς να επικοινωνήσετε στην ενότητα ‘Συμμετοχή’.

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech