Το συμποσιο

‘Easy to Read becomes Easy to Understand!’

Στα πλαίσια του Έργου Puzzle πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Ιουνίου 2017, ένα διεθνές Συμπόσιο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο τίτλος του Συμποσίου ‘Easy to Read becomes Easy to Understand’ αντικατοπτρίζει την μετεξέλιξη της μεθόδου Easy to Read μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων και μεθόδων με επίκεντρο τον άνθρωπο στην μέθοδο που προωθεί το Puzzle.

Το Συμπόσιο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Συμπόσιο επικεντρώθηκε στη διάδοση της προσέγγισης του Έργου για τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση της πληροφορίας μέσα από το συνδυασμό της υπάρχουσας τεχνογνωσίας Easy to Read με τις δυνατότητες που προσφέρουν το Διαδίκτυο και οι τελευταίες τεχνολογίες ψηφιακών μέσων.

Η Ulla Bohman (εκ μέρους του εταίρου Swedish Agency for Accessible Media - MTM) παρουσίασε το έργο Puzzle, αποτελέσματα από την έρευνα και τη μεθοδολογική προσέγγιση Easy to Understand.

Δείτε το video

Κατεβάστε την παρουσίαση

Το Συμπόσιο περιλάμβανε παρουσιάσεις από άτομα με ΝΥ από την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο ("deminars"), μαζί με εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και ειδικούς σε ΜΜΕ και στη μέθοδο Easy to Read. Οι εισηγητές, μέσω βίντεο και πολυμεσικών υλικών, παρουσίασαν διάφορους τρόπους με τους οποίους τα άτομα με ΝΥ μπορούν να βοηθήσουν άλλους να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους και να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους ως ενήλικες. Το μήνυμα ήταν σαφές:

Όταν τα άτομα με ΝΥ κατανοούν περισσότερο τα δικαιώματά τους, είναι καλύτερα εφοδιασμένα για να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους και έτσι να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης παρουσιάσεις από αυτό-συνηγόρους (self-advocates). Τη δεύτερη μέρα του Συμποσίου πραγματοποιήθηκαν δύο Συναντήσεις Εργασίας (Workshops).

Ένα βασικό αποτέλεσμα του Συμποσίου είναι ένα αρχικό ‘Manifesto’ για τη νέα μεθοδολογία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του έργου που ονομάσαμε "Easy to Understand" η οποία συνδυάζει την ήδη υπάρχουσα μέθοδο "Easy to Read" με τη χρήση Διαδικτύου, πολυμέσων και ψηφιακών εργαλείων.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech